Hővisszanyerő modulok

 • Hővisszanyerő modulok változatai: keresztáramú lemezes, forgódobos, és közvetítőközeges.
 • A keresztáramú lemezes és a forgódobos hővisszanyerők kérhetők külső zsaluval, belső zsaluval és zsalu nélkül bármelyik levegőnyílásnál egyenként kiválasztva.
 • A keresztáramú lemezes hővisszanyerő az elszívott levegőből hasznosítható hő közvetett visszanyerésének egyik népszerű formája. A hővisszanyerő az elszívott, kidobott levegőből hasznosítható hőt a befújt levegőnek adja át.
 • A keresztáramú lemezes hővisszanyerő függőleges és vízszintes elhelyezésű lehet.
 • A keresztáramú lemezes hővisszanyerő az elszívott levegőből hasznosítható hő közvetett visszanyerésére szolgál.
 • A keresztáramú lemezes hővisszanyerőnél free-cooling változat is rendelhető.
 • A keresztáramú lemezes hővisszanyerő majdnem teljesen elválasztja az elszívott és a befújt levegőt.
 • A forgódobos hővisszanyerő az elszívott levegőből hasznosítható hő közvetett visszanyerésének másik népszerű formája. A hővisszanyerő az elszívott, kidobott levegőből hasznosítható hőt a befújt levegőnek adja át.
 • A forgódobos hővisszanyerőnél az érezhető hő (a légáramban levő hő) visszanyerésére kialakított alapváltozat, és az érezhető (a légáramban levő) és a látens hő (a páratartalomban) visszanyerésére egyaránt kialakított higroszkópikus változat is választható.
 • A forgódobos hővisszanyerőnél opcióként külön berendezés igényelhető a forgódob sebességének szabályozása.
 • A forgódobos hővisszanyerőt olyan helyeken használjuk, ahol nem kritérium az elszívott és a befújt levegő 100%-os elkülönítése.
 • A közvetítőközeges hővisszanyerőnél két hőcserélő van elhelyezve a rendszerben, az egyik az elszívott légáramban, a másik a befújt légáramban. Olyan helyeken alkalmazzuk, ahol a két légáramot teljesen el kell zárni egymástól, ahol a teljes levegőmennyiséget ki kell dobni a helységből, például műtők, festőkamrák, laboratóriumi alkalmazások, stb…
 • A közvetítőközeges hővisszanyerőnél a két hőcserélőt csővezetékekkel kell összekötni, és keringtető szivattyúval kell ellátni.
 • A közvetítőközeges hőcserélős hővisszanyerést általában két különválasztott elszívó és befúvó légkezelő berendezés esetén alkalmazzuk.
 • A közvetítőközeges hővisszanyerőnél a hőcserélők lehetnek 4, 6, 8, 10 vagy 12 sorosak. Felépítésük: rézcső és alumínium vagy réz lamella és acél keret. A lamella távolság lehet 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, vagy 4mm.

 

Keresztáramú lemezes hővisszanyerők

 

(A zsaluk lehetséges elhelyezkedése szempontjából nem teljes a felsorolás.)

 

 

 

1

 

Vízszintes keresztáramú lemezes hővisszanyerő. Külső zsalu a frisslevegőnél, és külső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Vízszintes keresztáramú lemezes hővisszanyerő. Külső zsalu a frisslevegőnél, zsalu a visszakeringtetett levegőnél és külső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Vízszintes keresztáramú lemezes hővisszanyerő. Belső zsalu a frisslevegőnél, és belső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Vízszintes keresztáramú lemezes hővisszanyerő. Belső zsalu a frisslevegőnél, zsalu a visszakeringtetett levegőnél és belső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Vízszintes keresztáramú lemezes hővisszanyerő, free cooling változat. Külső zsalu a frisslevegőnél, és külső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Vízszintes keresztáramú lemezes hővisszanyerő, free cooling változat. Belső zsalu a frisslevegőnél, zsalu a visszakeringtetett levegőnél és belső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Függőleges keresztáramú lemezes hővisszanyerő. Külső zsalu a frisslevegőnél, és külső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Függőleges keresztáramú lemezes hővisszanyerő, free cooling változat. Külső zsalu a frisslevegőnél, és külső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Függőleges dupla, keresztáramú lemezes hővisszanyerő.

 

 

 

1

 

Függőleges dupla, keresztáramú lemezes hővisszanyerő, free cooling változat.

 

 

 

Forgódobos hővisszanyerők

 

(A zsaluk lehetséges elhelyezkedése szempontjából nem teljes a felsorolás.)

 

 

 

1

 

Forgódobos hővisszanyerő. Külső zsalu a frisslevegőnél, és külső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Forgódobos hővisszanyerő. Belső zsalu a frisslevegőnél, és belső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Forgódobos hővisszanyerő. Külső zsalu a frisslevegőnél, zsalu a visszakeringtetett levegőnél és külső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

1

 

Forgódobos hővisszanyerő. Belső zsalu a frisslevegőnél, zsalu a visszakeringtetett levegőnél és belső zsalu a kidobott levegőnél.

 

 

 

Közvetítőközeges hővisszanyerők

 

 

 

 

 

1

 

Közvetítőközeges hővisszanyerő.

vissza a főoldalra...

 

Ferroli a vezető légkezelő gyártó cég   Ferroli légkezelők kiválasztása   Kiválasztó program tervezőknek   Légkezelők szállítása készre
szerelt modulokban

 

A Ferroli gyár Olaszországban talál-
ható San Bonifaccioban ...

tovább...

 

 

A légkezelők kiválasztása az épület
légszállítás igényétől indul ...

tovább...

 

 

Az AIR FTP nevű szoftver segítsé-
get nyújt a Ferroli légkezelők ...

tovább...

 

 

A légkezelőket a gyár készre-
szerelése és leellenőrzése után
szállítjuk a megrendelőink által ...

tovább...

             
A Ferroli gyár új kutató és fejlesztő
laboratóriuma
  Légkezelő tanúsítványok   Szerviz kézikönyv   Légkezelő garancia

 

A gyár egy 1400 m2 -es új
laboratóriumot avatott fel ...

tovább...

 

 

A gyár összes légkezelője CE minő-
ségi bizonyítvánnyal rendelkezik...

tovább...

 

 

Itt letöltheti a Ferroli légkezelők
angol nyelvű szerviz kézikönyvét...

tovább...

 

 

A Ferroli légkezelőkre 1 év
garanciát vállalunk ...

tovább...

 

Légkezelők

 

Cégünk, a Cool4u Kft. 2003 óta van kapcsolatban az olasz Ferroli céggel és látja el a termékeinek magyarországi képviseletét nagykereskedelmi és kiskereskedelmi vonalon egyaránt. A gyár termékei közül kiemelt figyelmet fordítunk a légkezelő berendezések forgalmazására, mivel az épületgépészeten belül ez a terület igen dinamikusan fejlődik és egyre nagyobb
teret hódít. Kínálatunkban szerepelnek kültéri, beltéri és speciális kivitelű gépek is, mint például a rozsdamentes változat.

Kisebb légszállítású ( 290-4000m3/óra ) lapos kialakítású készülékeink, köszönhetően a beépített lemezes hővisszanyerőnek, nagy hatékonysággal, gazdaságosan üzemeltethetőek. Főbb felhasználási területük a szállodák, kisebb közösségi terek levegőjének kezelése.

Szendvicspanel szerkezetű, klasszikus kialakítású légkezelőink 1.970 – 77.570m3/óra légszállítási tartományban állnak vevőink rendelkezésére. Felhasználási területük igen széleskörű kezdve az egészségügyi épületektől, a közösségi tereken át, az ipari csarnokokig. Az energiahatékonyságot a megválasztható hővisszanyerő és inverter egységek biztosítják.

Termékpalettánkon megtalálhatók a direkt elpárolgású hőcserélőket kiszolgáló kondenzátor egységek is.

Kereskedelmi partnereink részére rendelkezésre áll a gyár légkezelő kiválasztó programja, melynek segítségével a legapróbb részletekig ki lehet választani a berendezések alkotórészeit a ventilátoroktól kezdve a hőcserélőkön keresztül a szűrőkig és egyéb alkatrészekig.

A berendezéseinkhez biztosítani tudjuk a felhasználói igényekhez alkalmazkodó szabályozó és vezérlő rendszert is, melyek az egyszerű fali vezérléstől a vezeték nélküli épület felügyeleti rendszerhez való kapcsolódásig terjedhetnek.

Szerződéses partnereink segítségével az ország teljes területén meg tudjuk oldani a légkezelő gépek tervezésére vonatkozó igények felmérését és megrendelés esetén a készülékek telepítését és beüzemelését is. A megrendelt gépek szállítási határideje a készülék nagyságától és felszereltségétől függően 3-5 hét. A légkezelő készülékek összeszerelve érkeznek be,
nagy méret esetén külön szerelőmodulokban szállítva a megrendelő által kívánt helyre.

légkezelő berendezés ajánlatkérés :: légkezelők méretezése :: kondenzátor egység rendelés :: légkezelő berendezés értékesítés :: ferroli légkezelő forgalmazás

powered by: WEB4GET